Etter høytider, bursdager og enkelte helger hender det at det blir kremfløte til overs. I alle fall er det slik hos oss.
Det er ikke alltid jeg husker eller gidder å lage is før holdbarhetsdatoen går ut, og de første dagene i januar er det ikke bare å bøtte inn med mer feitmat og søtmat heller...
Da tar jeg fram en isterningpose, og heller resten av fløten i den. Lager fløteisbiter, rett og slett.
Når jeg senere skal lage saus, suppe eller andre herligheter, kan jeg enkelt bare knipse ut en isbit eller tre som jeg tilsetter på slutten av koketiden. De kan brukes frosne, for de tiner uansett når de kommer i den varme gryta.
Noen ganger er det bare bittelitt fløte som som skal til for å "løfte" en rett.
Fest i en fei.
Lurt, synes jeg!
Hei
SvarSlettLurte akkurat på hva jeg skulle gjøre med en pakke fløte jeg hadde igjen. Nå vet jeg det. Takk for tipset, LURT.
Klem Mamma
Det var et kjempelurt tips :))
SvarSlettTusen takk Hilde :)
Klem Bente
Kjempe tips til fersk husmor, tusen takk Hilde! :)
SvarSlettklem Linn Therese
Ja, det der er kjempelurt....har faktisk gjort det tidligere. Men i år ble det jammen ingen rester å fryse her i huset!
SvarSlettForresten, så har du en kjempekoselig blogg, Hilde! Litt sånn.... allsidig!
Klem Dordi
Jeg gjør det med "erlet" (fløteerstatningen som Simon bruker). Erlet kan ikke piskes etter at den har vært frossen, men det hjelper i alle fall å litt på lur til sausene. Har ikke tenkt så langt at jeg kan gjøre det med vanlig fløte, men det går jo også an... (men sjelden jeg har det i huset, så egentlig er det vel ikke noe problem)
SvarSlett