tirsdag 28. juni 2011

Glutenfri frokostblanding



Frokostblanding går unna her i huset, og det er kjekt at det er både sunt og godt. Den glutenfrie varianten er dyr å kjøpe, synes jeg. Heldigvis går det an å lage sin egen på en enkel måte. I tillegg til at det er billigere, kan den også bli "skreddersydd", med akkurat de smaker og ingredienser man liker best.

Her er vår variant:

4 kopper glutenfrie havregryn
1 kopp solsikkekjerner
1/2 kopp linfrø
1/2 kopp gresskarkjerner
1/2 kopp sesamfrø


Bland sammen og hell det utover en stekeplate kledd med bakepapir.
Ta ca to spiseskeier honning i en kopp, og varm det i mikroen noen sekunder så den blir flytende. "Ringle" dette over kornblandingen i en tynn stråle.


Inn i ovnen, midterste rille 200 grader, 10 minutt. Rør gjerne i blandingen ved halvgått tid.
Blandingen skal være sprø, men selvsagt ikke brent.


Når blandingen er avkjølt, tilsetter vi

2 kopper puffet ris
2 kopper glutenfri corn flakes
1/2 kopp rosiner
1/2 kopp hakka valnøtter

(Her er det smak og behag som gjelder. Kan gjerne benytte andre nøtter og tørka frukt som deles i småbiter)

Bland sammen, og hell i en tett boks eller glass.
Oppskriften gir ca 2 liter frokostblanding.


God fornøyelse!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar