lørdag 13. august 2011

Nydelig marengsrullekakeDenne kaken er en av favorittkakene i vår familie. Den lages hele året, med ulike smaksvarianter. På sommeren er det likevel ekstra stas, med friske bær... mmm...
Enkel er den også. Og i tillegg glutenfri og uten mandler eller nøtter.

"Bunnen" kan lages i god tid, gjerne dagen før. Men krem og bær må tilsettes rett før servering, ellers blir kaken gjerne for bløt.

Du trenger
5 eggehviter
2,5 dl sukker
1 pk vanliljesauspulver (til koking)

Bruk helt ren bakebolle, og pass på at du ikke får noen rester av eggeplomme sammen med eggehvitene. Start med å piske eggehviter, og etter at det har begynt å bli hvitt skum, tilsetter du sukker. Dryss det sakte i mens du pisker. Det skal bli hvitt og luftig skum (som ikke renner ut selv om du snur bollen oppned.)

Dryss også vaniljesauspulveret sakte i mens du fortsatt rører.

Hell eggehviterøren ut over et stekebrett kledd med bakepapir, og klatt det utover. Ikke trykk det for flatt, men forsøk å få en jevn, fluffy flate.

Stekes midt i ovnen. 180 grader, 20 minutt.

La kaken avkjøles helt før den fylles. Den kan gjerne vente over natten.


Legg et bakepapir oppå kaken, og en bakerist forsiktig oppå der igjen. Ta tak på sidene, og snu alt opp ned.


Fjern stekeplaten, og bakepapiret. (Altså det som ligger øverst nå og er på undersiden av kaken, og som har vært med i stekeprosessen.) Vær forsiktig så du ikke river i stykker kaken.
Dersom papiret sitter godt fast, kan du pensle med kaldt vann på papiret mens du jobber deg fra ene siden til den andre.

Pisk 3 dl kremfløte og bre dette utover kaka.


Legg så på det du har lyst til. Du kan bruke friske bær, eller frosne. (Vær obs på at frosne bær gjerne blir litt bløte og rennende.
Hermetisk frukt fungerer også. Banan, kiwi, hakket sjokolade er nydelig, og er gjerne en vintervariant hos oss, når tilgangen på ferske jordbær og lignende er dårlig.


Så skal kaken rulles sammen. Løft kaken ved hjelp av bakepapiret som ligger under.
Rull forsiktig.

Ha et fat klart, og rull siste "runde" rett over på fatet. Bruk papiret til å skyve med.

Om du vil kan du pynte med litt bær eller noe annet godt.

Så er det bare å hente fram kakespaden og gjøre seg klar for applaus!
God fornøyelse!


15 kommentarer:

 1. Denne så skikkelig god ut! Dette må jo bare bli neste rullekake ut. Så hyggelig at du har meg på bloggrullen din :-) Koselig blogg du har.

  SvarSlett
 2. Hei Spiseskje! Dette bør absolutt bli neste ut! Denne er kjempegod, og "alle" liker den. Lykke til!

  SvarSlett
 3. Den såg herleg ut ,den vill eg prøva.Det blir kake til helga!!

  SvarSlett
 4. herlg kake

  helsin randi

  SvarSlett
 5. Denne må jeg prøve :) hvis jeg lager den dagen før den skal brukes, er det da lurt å la bakeformen ligge over kaken til jeg skal fylle den med krem. Jeg vet at det må gjøres med vanlig rullekake for ellers blir den hard og ikke mulig å rulle. Er det slik med denne marengsrullekaken også?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ann Jorunn! Så hyggelig at du vil prøve denne. Den er veldig god, og de fleste forsyner seg to ganger når jeg serverer denne.... VIlle ikke lagt formen over, siden kaka skal være litt sprø. Redd den blir for myk og bløt om den ligger for tett. Jeg legger bare et bakepapir over fram til jeg skal bruke den. Kan lages mange dager i forveien. Men må altså pyntes rett før servering. Lykke til!

   Slett
 6. Takk for svar og takk for hyggelig kommentar på bloggen min :) Skal ha selskap til helga og da skal jeg lage denne. Jeg vet det er mange, meg inkludert, som elsker denne kaka :)

  SvarSlett
 7. Hei! Tenkte å prøve å lage denne kaka, men lurte berre på om vaniljesauspulveret skal kokes ved sidan av eller om det skal direkte i marengsbotnen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, hyggelig at du vil prøve. Det skal ikke kokes, nei. Pulveret skal drysses sakte i "røra" slik det står i oppskrifta. Lykke til!

   Slett
 8. Hvorfor blir min bare seig ..??,,😯

  SvarSlett
 9. Ser så flott ut ....men mot slutten av steketiden faller den sammen og blir seig og tynn.....😯

  SvarSlett
 10. Ser så flott ut ....men mot slutten av steketiden faller den sammen og blir seig og tynn.....😯

  SvarSlett
 11. Hvorfor blir min bare seig ..??,,😯

  SvarSlett