lørdag 21. mai 2011

Gode pølserundstykker

God morgen!
Deilig med helg. Kanskje litt ekstra god tid til å bake?

I dag skal jeg dele oppskriften på gode, fylte rundstykker. Der er enkle å lage, gode å spise, supre å fryse og kjempegreie å bruke som niste til hverdags eller på tur.

Frosne rundstykker tiner raskt, og varmer du dem litt i ovnen smaker de omtrent som nybakt.

Her er oppskriften:
Start med å smelte
100 gram margarin. Ha så i
3,5 dl melk og varm opp til 37 grader.

Ha 500 gram hvetemel i en bakebolle. (Du kan gjerne bytte ut litt av melet med havregryn eller andre grove meltyper. Da får du sunnere rundstykker)

Tilsett
50 gram tørrgjær (eller bland 1 pakke fersk gjær i melkeblandingen)
1 ts salt
1 ts lys sirup eller sukker



Rasp ca 100 gram hvit ost. (bruk gjerne rester)

Bland osten i melet.
Tilsett melk/smør-blandingen, og elt til alt er godt blandet.
Spe med mer hvetemel (ca 300 gram) til du får en smidig og god deig som akkurat slipper bollen. Ikke lag deigen for hard, da får du harde rundstykker.


Tilsett pølser som du har skåret i skiver eller små biter. Ca 4 grillpølser, eller bruk middagspølser om du heller vil det.
Elt så det blander seg godt.

La deigen heve 30 minutter på et lunt sted. Dekk til med et håndkle eller plast.


Ta litt av deigen ut på bordet, og strekk den ut til en pølse, ca 6-7 cm i diameter.


Del pølsen i biter, ca 1,5 cm tykke.
Legg dem på et bakebrett, det gjør ikke noe at de ikke er perfekt runde. Sjekk at alle får i alle fall litt pølse. Ellers får du jukse litt og flytte noen pølsebiter slik at alle får..

Legg en osteskive på hvert rundstykke.

Inn i kald ovn. Sett en ildfast skål med vann i bunnen, og sett ovnen på 40 grader. La rundstykkene heve ca 15 minutt.
Skru varmen opp til 225 grader, og stek rundstykkene ca 15 minutt.
Steketiden kan variere fra ovn til ovn, så følg med, de skal ha fin farge.


Slik så mine rundstykker ut da de var ferdige.
Gode alene, eller sammen med en salat eller noe annet godt.


Med resten av deigen kan du lage en variant av foccaciabrød.
Hell deigen i en langpanne. Strekk deigen ut slik at det blir en flat kake, kanskje 2 cm tykk.
Hell på litt olivenolje, og pensle dette utover.


Dryss på raust med oregano (eller andre urter du liker)
Legg gjerne også noen osteskiver her og der.
Dryss på flaksalt (Maldon for eksempel)
La brødet heve 20 minutt og stek på 225 grader, ca 20 minutt eller til brødet har fått god farge.

Skjær det i firkanter, og nyt!

Lykke til!
Og fortsatt god helg til deg!

2 kommentarer: