fredag 13. mai 2011

Verdens beste boller


Gode boller er rett og slett godt!
Og jeg tør påstå at mine boller er supergode. Saftige og luftige, akkurat slik boller skal være. Og ikke er det vanskelig heller...
1/2 kg hvetemel
100 gram margarin
has i en foodprosessor.
Sett på lokk og snurr noen sekunder. Det skal bare akkurat blande seg.
...og se slik ut.

Har du ikke foodprosessor, kan du blande med hendene. Del smøret i mindre biter. Ta mel på hendene, og gni smøret i melet. Bruk hele hånden.
Ha så i
70 gram sukker
1 pk tørrgjær
3 dl melk (37 grader)
(bruker du vanlig gjær, blandes denne med melken før du har det i melblandingen)
Bruk elteredskap og bland godt.
Deigen skal slippe formen, men fortsatt være "saftig" og myk. Juster eventuelt med litt mer mel, evt mer væske om det trengs. Deigen må ikke være for fast, da blir bollene harde og tørre.

La deigen hvile i ca halv time. Gjerne lunt, og i alle fall ikke i trekk!

Ta deigen ut på bordet, og del opp. Denne deigen rekker til 16-20 boller, avhengig av hvor store du lager dem.
Sett dem på et bakebrett (jeg bruker alltid bakepapir, men du kan også smøre platen)
Pensle gjerne med sammenvispet egg.
Inn i ovnen, sett ovnen på 40 grader, sett en ildfast skål med vann i bunnen av ovnen.
La bollene heve ca 15 minutter.

Skru varmen opp til 225 grader, og stek i ca 15 minutter.

Steketiden varierer fra ovn til ovn. Så pass på!

Avkjøl på rist!
Kos deg!

PS denne grunnoppskriften kan brukes til skoleboller, kanelboller og rosinboller. Variasjonsmulighetene er mange. Og bollene kan fryses og tas opp når du trenger en godbit.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar