fredag 27. mai 2011

Blogglandia er et vakkert stedBlogglandia.
Navnet gir meg assosiasjoner til en hyggelig ferielandsby på et sted som egentlig ikke finnes. Steg for steg har man bygget opp et helt lite samfunn, der det før ikke fantes noe som kunne komme i nærheten av å kvalifisere til etablering av et busstopp. Helt sånn "in the middle of no-where" - der finner du et sted som både kan glede, overraske, inspirere og gi gode opplevelser.

Sånn er det med Blogglandia.

Det drikkes mange kopper kakao i Blogglandia. For ikke å snakke om alle koppene med te og kaffe som konsumeres daglig...

Ganske tilfeldig forvillet jeg meg inn på en "dameblogg" for noen år siden. Det var en ny opplevelse, og jeg skjønte fort at det fantes et helt samfunn av damer som på kryss og tvers hadde kontakt - på grunn av helt dagligdagse og vanlige ting.

Et nettverk vevd sammen av kopper og cupcakes, puter og pelliser, Ektorp og egg, loppisfunn og latter, hager og hytter, maling og mandagsgleder, bollebaking og bursdagsinvitasjoner.

Pelargonium er en veldig populær plante i Blogglandia. Her kalles de gjerne pelliser, og det er stor stas om man klarer å få dem til å overvintre. En slik bragd er verd minst et blogginnlegg...

Denne artige "verden" kalles Blogglandia, og det trengs verken pass eller passord for å komme innenfor. Man ønskes velkommen og får være med på så mye man bare gidder.

I et samfunn der man ellers helst må ha skriftlig invitasjon for å gå på besøk, kan det kanskje oppleves litt rart å være "gjest" hos fremmede som lett viser deg både vaskerom og soverom før du i det hele tatt vet hva de heter til fornavn.

De forteller gjerne hva de har til middag, og deler raust av favorittoppskriftene sine. De lærer deg å hekle eller sy puter, de har haugevis av tips til borddekking og pynting. Lurer du på noe som gjelder hage og planter, er det garantert hjelp å få. Tips om hvor du bør spise og shoppe når du er på ferie kommer også på løpende bånd.

Her plukkes det stein, kongler, drivved, markblomster, trær (!) og sopp og mye annet. Fram med kameraet - man må jo vise fram fangsten!


Så er det mange som mener at det er ganske meningsløst å legge ut bilder av lysestaker, kjøkkenhåndklær, syriner og sjokoladekake. At dette er sløsing med tid, og at man heller kunne gjøre noe fornuftig.

Hundrevis av bloggere har vist fram bilder av lysestakene sine. Mange ganger...

Paven sa en gang at "av alle uviktige ting, så er fotball det viktigste". Jeg lar den henge litt i luften...

Jeg skal oppsummere litt hvordan jeg opplever Blogglandia.

1. Takknemlighet over livet er viktig. Små hverdagsgleder løftes fram.
2. Ros til sine nærmeste er veldig vanlig. Men man viser sjelden bilder av mister handyman.
3. Janteloven er nesten utryddet. Her viser man fram hjemmelagde ting, eller en krok av stua -og får masse tilbakemeldinger.
4. I Blogglandia tar man vare på hverandre, og oppmuntrer hverandre.
5. Man oppfordres til gjenbruk. Loppemarked og bruktbutikker er hot.
6. Her finnes inspirasjon for den som vil være kreativ og ikke bare følge strømmen.
7. I Blogglandia er man glad i naturen og i naturmaterialer.
8. Uansett hvilken stil eller smak du har, vil du alltid finne noen som kan glede, engasjere eller utfordre.
9. De som hører til i Blogglandia er helt vanlige kvinner. Ulike i alder, interesse, stil og uttrykksform. Men med en felles hobby.
10. Det er vakkert i Blogglandia. Det bugner av blomster, stilige stilleben, nydelig natur, mektige matretter, herlig håndarbeid, skjønne smårollinger og inspirerende interiør.


For en tid siden fant jeg ut at jeg ville være en del av denne "familien". Siden vi akkurat har flytta, har en del spurt etter bilder fra ny-huset. Dermed ble det to fluer i ett smekk, og jeg er glad for å være en liten del av dette.

Jeg kunne ramse opp mange flotte bloggere, og gitt anbefalinger i hytt og vær. Det skal jeg ikke gjøre, for det er sååå mange som er sååå dyktige.


Men akkurat i dag vil jeg hedre en som har inspirert meg masse, og som jeg har besøkt nesten daglig i flere år. En herlig dame som gir mye av seg selv - så jeg føler at jeg kjenner henne (men hun vet jo ikke hvem jeg er, he he...) Hun er levende og engasjert, skriver drivende godt, har masse humor og behersker selvironiens kunst på en glimrende måte. Det er ikke rart at hun er en av Norges aller mest besøkte blogger. I dag fyller hun 40 år, og det er en ære å få gratulere en dyktig dame med dagen. Hipp hurra for Emmeline! Stikk gjerne innom bloggen hennes og legg igjen en hilsen om du vil.

Og legg gjerne igjen en hilsen her også. Da blir jeg så glad!
:-)


Dagens roser går til jubilanten og alle andre inspirerende, flotte damer rundtom.

Ønsker dere alle en strålende helg!

1 kommentar:

  1. TUSEN TUSEN TAKK for superduper koselig hilsen:) Jeg smiler hele veien rundt, så snill du er!! Her er det storveis feiring med mange hilsener, gaver og kos--og i morgen kommer besøkene!! TUSEN TAKK iallefall...og god klem til deg:):)

    SvarSlett