mandag 2. april 2012

Glutenfrie muffinser


Herlig nybakt på få minutter?
Her har du en super oppskrift som passer både nå i påsken og ellers.

Du trenger bare margarin, egg, sukker, mel, vaniljesukker og bakepulver. Og gjerne noe godt å putte oppi. Kanskje har du alle ingrediensene i huset. Da er dette gjort på få minutter, og oppvasken etterpå blir minimal.




Muffins er populært blant de aller fleste, og noe av det kjekke, er at de kan varieres i det uendelige. De er i tillegg lette å servere, enkle å fryse (og siden ta opp så mange man trenger)

Denne oppskriften er utrolig enkel, og den gir nydelige, luftige muffinser.
Om du får besøk av noen som spiser glutenfritt, er det enkelt å tilby noe mer enn is og frukt. Jeg har ofte noen på lur i fryseren, enkle å ta med på tur eller besøk også.

Start med å sette komfyren på 200 grader.
Smelt 75 gram margarin (gjerne i en bolle i microen)

Hell dette over i en bakebolle, og la det avkjøle litt.
Tilsett 3 egg og 2 dl sukker.
Rør lett sammen, gjerne med ei tresleiv. Du skal ikke piske.

Mål opp
2,5 dl glutenfritt mel (jeg bruker Semper Mix, altså fint mel) Du kan også bruke vanlig hvetemel.
og 1 ts bakepulver og 1 ts vaniljesukker.

Bland det lett, og ha det i resten av røra. Rør sammen, du skal fortsatt ikke piske.

Hell så røra i 12 muffinsformer.

Tips: Det blir best om du bruker muffinsbrett, da holder de best på formen. Har du ikke brett, kan du bruke to papirformer utenpå hverandre. Da blir det litt mer stødig. Formene skal være ca halvfulle.

Så kan du tilsette noe som smaker godt. Lag gjerne flere ulike typer. Jeg skiller de fra hverandre ved å bruke ulike farger på formene.









Her har jeg brukt biter av hjemmelaget karamell, bringebær og eple.

Tips til hva du kan ha i:

Raspet eller hakket sjokolade
Små eplebiter som du vender i sukker og kanel
Karamell i småbiter
Bringebær eller blåbær
Litt syltetøy
Hakket nonstop eller annet godteri
Med andre ord: Bruk det du har i skapet!

Inn i ovnen, midterste rille, 10-12 minutter. De skal være gyldne oppå.
Sjekk med en bakepinne at de er gjennomstekt. (Pinnen skal altså være tørr når du tar den ut.)






God påske til deg og dine, med eller uten muffins til kaffen...



8 kommentarer:

  1. Dette må være de beste glutenfrie muffinsene jeg har prøvd. Helt fantatiske, enkelt og greit!

    SvarSlett
  2. Det var en superlett røre å lage, det digger eg!
    Men eg fikk 12 muffins som i oppskriften, men nå når de steker hever de over formen og utover og steker sammen.... bruker muffinsformer oppi brett. Hva her eg gjort feil tror du?

    SvarSlett
  3. Fant ut av det! :-) Laget ny røre, tok mindre i formene, fikk 17 muffins. Kanskje var mine former mindre enn dine. Supergode! ;-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så fint at du fant ut av det! Det har nok litt å si hvor store formene er, og hvor mye "fyll" man putter i. Kjekt at du likte dem. De er populære her i huset også!

      Slett
  4. Jeg erstattet egg og smør med proteinfri pulveregg noegg og soyasmør for mine gluten å protein- alergikere og det ble en suksess.

    SvarSlett
  5. Kan man bruke meierismør? Ikke margarin?

    SvarSlett