mandag 12. mars 2012

Jentelego?

For en stund siden fikk jeg tilbud om å teste ut en ny jentelego som er kommet på markedet.
Stor stas i heimen!


Vi fikk en pakke med "Friends" lego, med jenta i treet.
Vår lille prinsesse på "syvogethalvt" var storfornøyd, og snart var det lego over hele stua (nesten).

Det var mange bittesmå deler, og begeistringen steg i takt med at det ferdige produktet skred fram. Stor stas å klare å bygge alt uten innblanding fra noen.

(På bildet er det minst fire hender, men disse bildene er tatt en dag seinere da hun hadde besøk.)
Jeg tror nok at denne pakken har gitt henne fornyet glede over lego, og de nye delene brukes som utgangspunkt for kreative byggverk.

Det er nemlig artig å lage det akkurat slik det skal være - noen ganger. Etterpå er det like artig å gjøre det på nye måter.
Jeg har registrert at en del har vært kritiske til Lego sin satsing på jentelego. Kanskje var de redde for at lego skulle ta en "barbie"-vending, og bli altfor rosa.
Ikke vet jeg. Jeg ser ikke helt problemet. I alle år har lego vært et fantastisk leketøy for både gutter og jenter. Det har ikke manglet på guttete lego, med biler og brannstasjoner, pirater og sjørøverskuter, tekniske dippedutter og alt mulig.... Så hvorfor skal det være så galt at det kommer noe mer for jentene? Om det kan stimulere til flott lek, kreativitet og bygging, ja, så må det vel være flott??
Hvis du lurer, kan jeg si at jeg ikke har fått betalt for å skrive dette.
Men vi har altså fått et legosett til utprøving. Det har vi fått fordi jeg er registrert som Buzzador. Det innebærer at jeg får tilbud om å prøve ut produkter med ujenvne mellomrom. Har du lyst til å prøve varer (gratis) eller finne ut mer om dette, kan du sjekke legge igjen en kommentar eller sende meg en epost, så får du en uforpliktende invitasjon.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar