lørdag 7. januar 2012

Enkel eggesalat




Jeg serverer ofte eggesalat i stedet for kokte egg med teskje og eggeglass. Gjerne også i stedet for eggerøre.
Ypperlig som pålegg alene, eller sammen med laks, spekemat, skinke eller annet pålegg.
Helt super når man skal lage niste, siden den "henger fast" i brødskiva eller baguetten på en god måte.
At den er enkel og likt av nesten alle, er også et pluss! Synes også den rekker til flere brødskiver enn vanlige kokte egg i skiver.


Først koker jeg eggene. De skal være nesten hardkokte. Kan gjerne være litt smilende, men ikke altfor bløte.

Del dem på en eggedeler, ta egget ut og snu det slik at det ligger motsatt vei. Del det en gang til.
Eller mos eggene med gaffel - om du ikke har eggedeler.


Tilsett litt majones (jeg bruker lettvarianten) og det er ikke mye som skal til. Litt salt og pepper drysser du også i. Rør til det henger godt sammen.
Kanskje må du tilsette litt mer majones? Men ikke for mye, siden dette er en eggesalat og ikke en majonessalat...
:-)
Det var det, unnagjort i en fei.
Like godt til hverdags som til et festbord.



1 kommentar: