tirsdag 17. januar 2012

Vaske sofatrekk-tips

Vi har en hvit sofa.

Hvis man ikke er ekstremt glad i å vaske, er det ingen stor genistrek å velge hvitt.

Men når trekket kan tas av og vaskes, OG i tillegg byttes til andre farger, ja, da er det helt greit synes jeg.

Så nå er den hvite sofaen blitt grå - for en stund.
Tipper den hvite kommer fram igjen når det nærmer seg sommer.

Enkelte klager over at det er et veldig styr med vasking av trekk, men så lenge man har vaskemaskin er det ikke grunn til å klage. Nyvasket sofa på noen timer, er helt supert.


Trekket blir lett skrukkete når det vaskes og tørkes. Stryking tar tid...
Så jeg gjør det på en enklere måte.
Jeg vasker trekkene, putter dem i tørketrommelen (ja, jeg gjør faktisk det), men bare fem minutter, så de blir litt varme og glattes ut.

Så tar jeg trekkene på sofaen - mens de fortsatt er våte.
Jeg tar putene stå litt i hytt og vær i stua, slik at det ikke skal bli så tett at det ikke tørker.

Når jeg tar på trekkene mens de er våte, er de mer elastiske, og de glatter seg fint ut. De tørker altså i den fasongen de skal ha.

Jeg bruker å gjøre dette på kvelden, og så er de tørre utpå ettermiddagen neste dag. Avhenger selvsagt av temperaturen i rommet.

Sikkert ikke et ekstremt revolusjonerende tips, men kanskje til nytte for noen som gruer seg til vasking og stryking.

Sofaen er fra IKEA, en Ektorp Pixbo, altså en treseter med sovesofainnsats. Denne er vi veldig fornøyde med. Vi valgte den dyreste madrassen, og har fått en sofa som både er god å sitte i, og som er god som dobbeltseng til gjester.

PS. Det hvite trekket er vaskbart. På det grå trekket står det at det kun skal renses. Vel, jeg har vasket det grå i vaskemaskinen, og det gikk helt fint hos meg. Men jeg garanterer selvsagt ikke for at det går bra å gjøre det veldig mange ganger. Den tid, den sorg, eventuelt...

1 kommentar:

  1. Eg har et Ekeskog sofatrekk fra Ikea som jeg vil vaske i vaskemaskin. Det er ikke en spesiell flekk, det har vært på i flere år så jeg har brukt for å vaske det. På vaske anvisningen står det att det ikke skal vaskes, men renses? Har du eller noen andre prøvd? Hilsen Eli. eli@nvkomm.no

    SvarSlett