onsdag 18. januar 2012

Brune bananer

Brune bananer i fruktskåla?

Tipper at det ikke bare er hos oss det blir slik.
Noen ganger synes jeg de blir brune på et blunk, og det er liksom ingen som vil ha en flekkete, stygg frukt som ser steingammel ut.



Men gode råd finnes om man ikke vil kaste dem. Og ja, jeg snakker altså om bananer som er helt ok inni, men som har stygt skall. Er de litt brune inni, kan du skjære dette bort.
De som er brune utenpå og brun og skikkelig blaut inni, de kan du nok helst kaste i komposten...

Men dagens tips altså:
Jeg skreller dem, deler dem i to, putter i en plastpose og legger i fryseren.

Så er de ypperlige å ta fram når vi skal lage smoothie eller milkshake.
Da sørger nemlig bananen for
- at du ikke trenger sukker
- at konsistensen blir kremete
- den blir kald og god
- i tillegg gir den selvsagt god smak og energi til kroppen.

Prøv den sammen med litt annen frukt og litt eplejuice i en blender.
Eller sammen med litt melk og litt fløteis (vanilje eller sjokolade for eksempel)
Mmm...

Mulighetene for variasjon er mange, så en frossen banan eller to er det veldig greit å ha på lur.

Ekstratips:
Mange butikker selger frukt som begynner å bli dårlig, til en billig penge. Du kan feks få en stor klase halvbrune bananer for en tier. Neste gang du ser et slikt tilbud, kan du se for deg alle de herlige og sunne smoothiene du kan lage med frosne bananer i.
Kos deg!

3 kommentarer:

  1. Hei!
    Kjekt at du vil følge bloggen min. Har kika litt på bloggen din no, så utruleg masse gode tips om alt mulig forskjellig! Veldig imponert. Vil gjerne følge bloggen din:-)
    klem frå Mari

    SvarSlett
  2. Synesw forresten at headeren din er kjempefin!

    SvarSlett
  3. Takk skal du ha. Det stemmer at her er mye forskjellig ja. En herlig blanding, forhåpentligvis...

    SvarSlett