lørdag 1. oktober 2011

Saftig og superenkel eplekake


Høsten er definitivt tiden for gode eplekaker, selv om de er like gode hele året.
Denne oppskriften er kjempegod, og veldig enkel å lage. Bare rør sammen og inn i stekeovnen. Lite oppvask, siden du ikke trenger mikser eller mange redskap.
Oppskriften er på glutenfri eplekake, men du kan bytte ut melet med vanlig hvetemel.

Start med å sette ovnen på 200 grader.
Smelt
75 gram margarin.

Avkjøl dette litt før du heller det i en bakebolle.
Ha i

3 egg
2 dl sukker
Rør lett, du skal ikke piske.
Tilsett
2 ts bakepulver
blandet med
2, 5 dl fint glutenfritt mel. Jeg bruker Semper Mix. (Du kan også bruke 2,5 dl hvetemel)

Rør til det har blandet seg. Du skal fortsatt ikke piske.

Hell røren i en rund form. Bruk gjerne bakepapir i bunnen.
Skrell 3-4 epler, del dem i båter, vend dem i en blanding av sukker og kanel. Legg eplene i et fint mønster oppå røren.

Stek i ca 30 minutt, sjekk at det ikke sitter igjen røre på pinnen du stikker inn i kaka.

Serveres gjerne med pisket kremfløte, is eller vaniljesaus.

God helg!

2 kommentarer:

  1. Hei :)
    naaaaaaam ♥

    Kjempe flott blogg du har!

    Takk for helsing frå deg..Ja, eg hadde glømt å skrive inn egg i oppskrifta av botnen..Takk for beskjed :)

    God søndag ♥

    Klem frå Astrid

    SvarSlett
  2. Lagde nettopp denne eplekaka.. <3 Supergod!!! Tusen takk for den beste eplekakeoppskriften jeg har prøvd! :-)

    SvarSlett