fredag 26. august 2011

Blåbærmuffins på 1,2,3



Nå er det tid for deilige blåbærmuffins. Disse er så enkle å lage, at du nesten ikke rekker å koke kaffe før de er ferdige. Ypperlig når du vil ha noe godt i en fei, eller får gjster på besøk en dag du ikke rekker å lage noe avansert.
Ikke blir det mye oppvask heller. Og det er jo bra, synes jeg!
Jeg glemte å si at de er kjempegode også. Forsvant som dugg for solen her...

Blåbærmuffinsene kan også lages glutenfrie. Bytt ut hvetemelet med tilsvarende mengde Semper mix.


Start med å sette på ovnen på 200 grader.
Finn fram muffinsformer (og gjerne brett til å sette dem i - om du har det)

Smelt
75 gram margarin (gjerne i mikro)
Hell dette over i en bakebolle, og la det avkjøle litt.
Tilsett
3 egg og
2 dl sukker. Rør lett sammen, gjerne med ei tresleiv. Du skal ikke piske.
Mål opp
2,5 dl hvetemel og 1 ts bakepulver og 1 ts vaniljesukker.
Bland det lett, og ha det i resten av røra.

Rør sammen, du skal fortsatt ikke piske.


Hell så røra i muffinsformene. De skal være ca halvfulle. Oppskriften holder til 11-12 stk.
Putt blåbær i røra. Jeg brukte kjøpebær, de er så store at det holdt med 4 i hver. Plukker du bær selv, kan du ha litt flere i.

Inn i ovnen, midterste rille, 10-12 minutter. De skal være gyldne oppå. Sjekk med en bakepinne at de er gjennomstekt.


Så er det bare å fylle en mugge med saft og isbiter, eller sette på kaffen....



1 kommentar:

  1. Ha ha :) To hoder, samme tanke :) har også laget blåbær muffins i dag. Håper dere koser dere med muffinsene. D gjør vi :)

    SvarSlett