lørdag 30. april 2011

Urtehage


Noe av det jeg gleda meg til med å flytte sørover, var å ha egen "urtehage". Bare i veldig liten målestokk, men likevel.
Jeg har "juksa" litt og kjøpt ferdige urter, og har et håp om å kunne holde dem i live - i alle fall en stund.
At jeg kunne sette dem ut allerede i april, hadde jeg ikke trodd. Men nå har de fått plass på veradaen, rett utenfor kjøkkenet, klare til bruk.
Gleder meg til å kunne lage foccaciabrød med egne urter, urtesmør, urtesnurrer, omeletter og mye annet godt.

På bildet ser du bak fra venstre: sitronmelisse, gressløk og basilikum. I midten foran står oreganoen. Rosmarinen var ikke til stede da bildet ble tatt.

onsdag 27. april 2011

Små og store begivenheter

Noen ganger kan helt enkle hverdagslige ting være en liten begivenhet. Sånn følte jeg det i alle fall da jeg endelig kunne kjøpe vaskemiddel til oppvaskmaskinen. Den opplevelsen hadde jeg nemlig sett fram til og gleda meg til i ni måneder.

Når man er vant med å ha oppvaskmaskin, er ni måneder med oppvask for hånd ganske lenge. Synes jeg i alle all.
Så nå gleder jeg meg stort over min nye "hushjelp", og er kanskje enda mer takknemlig for oppvaskmaskin enn jeg har vært på mange år.
Og takknemlighet gjør godt, både for hjerte og hjerne, og en haug med andre ting.

Litt lilla


Prinsesserommet tar også form, og det blir altså mye lilla her. Bildet er tatt før senga kom på plass, og det kun var flatseng som gjorde jobben.
Mange spennende esker skal tømmes, alle klærne skal finne SIN plass i skapet... Og etterhvert blir det nok et veldig koselig rom, for en superkoselig jente.

tirsdag 26. april 2011

Gratulerer med dagen

Min aller beste venn, og mitt livs store kjærlighet har bursdag i dag. Jeg er takknemlig for å få dele hverdager og festdager med denne mannen.
Vi feira med familien i går, i dag er det jobb så det blir det ikke mye feststemning i heimen i dag.
Men det kan vi ta igjen når livet er litt mer i vater og det ikke er fullt av sponplater, lister og esker i stua...

Uansett, gratulerer med dagen, kjære!


mandag 25. april 2011

Påskepynt



Påska er snart over, og det har ikke vært mye påskepynt hos oss i år. (Det ligger i en eske et sted på gjesterommet...)
Men dørkransen har vi funnet, og den har fått pryde hjemmet utenfra.


Hjemmelaget, så klart. Eggene er av vatt, kledd med servietter og decupagelim, limt på en halmkrans, og stasjet med litt kunstig grønt og påskeliljer. Enkelt og greit.

I dag skal vi til Lista. Der har de en helt spesiell tradisjon på andre påskedag.
Kommer plutselig tilbake med bilder...

søndag 24. april 2011

Gul kveldstur


Nydelig dag med herlig sol og varme.

Og nydelige gule farger mange steder.

Gult er påskefarge nummer en, og det var hyggelig med påskekveldstur med gule farger rundtom.

Bildene er tatt i Lillesand i kveldssola.
Blomstringen er kommet langt mange steder, og er virkelig et syn - selv om vi bare er i april.
Gleder meg til hagen min kommer i orden, og vi kan glede oss over flere blomster på hjemmebane. Men enn så lenge er det mye annet å glede seg over.

GOD PÅSKE!

Påskemorgen slukker sorgen....

Dette er en av de fineste dagene i året, synes jeg. Vårstemning i naturen. Det spirer og gror, og alt våkner til liv...
Vi feirer livet, fordi det var EN som vant over døden.


Jeg er glad og takknemlig!

Håper du også har en fin påskedag!

lørdag 23. april 2011

Glimt fra kjøkkenet

Det nye kjøkkenet er for lengst tatt i bruk, og jeg er strålende fornøyd - så langt. Så glad for at vi valgte det kjøkkenet vi gjorde (Ståt fra IKEA)

Benkeplaten er i steinmønstret svart, og mellom benk og overskap har vi montert plater som minner om rustfritt stål. Enkelt å holde rent, og ganske fint, tror jeg. Måtte bruke noen dager på å venne meg til det, siden det oppe i hodet mitt var planlagt lyse fliser. Men Mr H.Andy og resten av familien er strålende fornøyd.




Flere av hvitevarene er også i stål, og oppvaskmaskinen og komfyren er svart. (Heter det fortsatt hvitevarer da? he he..)
Mikrobølgeovnen er skikkelig fancy og har har speilfasade faktisk. Så nå kan jeg altså sminke meg og spise frokost samtidig. Eller røre i grytene og sjekke sveisen samtidig mens jeg venter på gjestene...

Vi har forresten kjøpt flere av hvitevarene til superpris. Kom tilfeldigvis innom Montér en dag de solgte ut flere utstillingsmodeller til halv pris og under det. Så vi føler at vi fikk mye for pengene. Tipset er helt gratis og gis videre til alle som har lyst til å spare noen tusenlapper på kjøkkenbudsjettet. Utstillingsmodeller selges mange steder, og altså ikke bare på de tradisjonelle hvitevarebutikkene.

Lang pause


Siden jeg ikke liker så godt lange avhandlinger med unnskyldninger og fagre løfter når noen har vært ute av bloggingen en stund, så lar jeg være å skrive masse om det...
Men vi har altså flytta, og har hatt hendene mer enn fulle med alt som har med det å gjøre. Vi har også vært uten nett i flere uker, men nå er i alle fall den saken i orden.
Så nå "tar jeg fatt" igjen!
Dette lille "bildet" var det aller første som ble hengt opp i nyhuset. Riktignok på en uferdig gipsvegg, men likevel... Det minner meg i alle fall om å gå videre, om å stå på, prøve på nytt, ta fatt. Og så kan mye spennende skje!
Vi er i alle fall glade og letta over å ha kommet i hus. Mye gjenstår før vi kan si oss ferdige, men vi er på god vei. "Gamlehjemmet" er tømt og låst (og heldigvis for det!)
Jeg vil heller mangle noen lister og leve med litt esker i stedet for å "bo" på to steder.
Etterhvert kommer det noen bilder, og når overskudd og krefter melder seg kommer det nok litt andre innlegg også.