søndag 27. mars 2011

Hva er det med eika?

Her er en del av hagen vår. Eller hage og hage, fru blom(st)... Vi får kanskje heller si at dette er det som skal bli hage.
Det er en platting som ligger bak huset, og vi kan vel fleske til å si at dette er et sted med potensiale... :-)
Jeg ser vel for meg at det ikke skal så mye til å få det litt triveligere her. Det er deilig at det begynner å bli vår, og det går an å tenke på at man snart kan plante ut ting her.

Men når man ser på trærne (les: eika) kan man forresten begynne å lure på om det er vår eller høst. Eika tviholder nemlig på bladene, og jeg lurer på når de skal forsvinne. Vi er i slutten av mars, og eiketrærne har fortsatt høstkåpe på seg. Er det noen som kan gi meg en god forklaring på dette fenomenet?
De nye knoppene er på vei og i god rute i forhold til kalenderen, tror jeg i alle fall.

Er de gamle bladene der for å beskytte de spede spirene? Er det en slags mor/barn-greie der det gamle bladet skal se det nye vel utsprunget før det takker for seg? Eller er det trass? At de gamle ikke vil gi slipp og slippe neste generasjon til?
Jeg undres, og lurer på om jeg må lage en kunstig storm for å få dem til å stikke. Eller kanskje jeg må leie en frisør med god saks?


lørdag 26. mars 2011

Kos i kaos


Kanskje jeg er litt sprø, men jeg synes det er viktig å kose seg. Derfor har jeg kjøpt friske blomster selv om det er kaos både her og der rundt oss.
Flytteperioder inspirerer ikke til så veldig mye småpynting, men LITT kan man likevel få til. Og da blir det i alle fall litt bedre helgefølelse...

fredag 25. mars 2011

Endelig hobbyrom

Vi har laget en del skilt de siste årene. Det er en hyggelig hobby som herr og fru er sammen om. Kjekt at noen liker det vi gjør og har lyst til å bestille. Vi har levert til flere butikker det siste året, men produksjonen har hatt trange kår, bokstavelig talt. Skiltene har blitt til på kjøkkenbordet på hybelen der vi bor nå.
Derfor ser vi veldig fram til å få et eget hobbyrom i det nye huset. Tanken er riktignok å bruke det som gjesterom også, men her skal det i alle fall være plass til både utstyr og produksjon.

Rommet er lyst og fint etter at vi tok farvel med det lyseblå og fikk inn lys panel på veggene. Foreldrene mine har vært på besøk noen dager, og de har stilt opp med både saging og skruing og mye anna.
Denne uka kom derfor flere skap på plass, og det er gull verd når man har mengder av både hobbyting, verktøy og sysaker.
Skapene er kjøkkenskapstammer fra IKEA (- bombe!!) og det skal selvsagt opp skapdører ganske snart. Under vinduet og hele veien bort til hjørnet til høyre skal det komme en benkeplate. De høye skapene til høyre skal også få hyller og dører, og snart er det altså bare å flytte inn med stempler, strikkepinner, skjæremaskin, limpistol, malerkoster og alt det andre.
Gleder meg!


torsdag 24. mars 2011

Lilla jenterom

Det gjenstår litt før vi kan si oss ferdige med oppussingen. Derfor har vi ikke flytta inn, men det nærmer seg heldigvis.
I blogglandia er det vanlig med "styling" FØR man tar bilder. Her er imidlertid et bilde av den nakne sannhet, totalt blottet for ordning og reda, og helt uten stil og sjarme.
Det måles og males, sages og sparkles, pusses og planlegges, og et eller annet sted må man holde på.

Men dette skal bli prinsesserommet, og siden det er LILLA som er favorittfargen, ble det lilla på tre av veggene her.
To av putene er klare, og kjenner jeg dem rett, så gleder de seg veldig til å være koselige fargeklatter på rommet.


Putene er sydd av stoffer i ulike lillafarger, og med enkel lappeteknikk. Liker du tekstiler i herlige farger, så ta gjerne turen innom min lille nettbutikk. (Trykk på bildet av prinsesseskiltet på høyre side) Der finner du blant annet handlenett som er sydd på samme måte. Herlige vårfarger kan kanskje friste?


søndag 20. mars 2011

Only you!


Det handler ikke å finne den man vil gå til sengs med,
men å finne den man vil våkne opp sammen med.

Det handler ikke om hvem man vil leve livet sammen med,
men å finne den man ikke kan leve uten.

For i verden er du bare noen,
men for noen er du hele verden!

lørdag 19. mars 2011

Vår i vente


Jeg likte dårlig at det kom snø igjen torsdag kveld. Riktignok ikke store mengder, men jeg hadde liksom bestilt vår nå. Og kanskje kommer den veldig snart. Snøen som kom, forsvant i alle fall veldig fort.
Og fordi jeg tror at våren kommer snart, feirer jeg helgen med en nydelig vårvise. Blir faktisk litt sentimental når jeg hører den. Etter ti år i nord har jeg venta mye på våren. Som regel kommer den seint, men den er desto mer velkommen. For mange er sola vekke en lang periode, men så kommer den smygende over åsen og fjella og bærer bud om lyse tider, om marker som skal bli grønne, om blomster og varmere dager.

Dagens innlegg går som en liten hilsen til alle mine venner nordpå.
Og til alle dere andre som også venter på våren!
Jeg låner Halvdan Sivertsens ord: Han er lang vinter´n, men ikkje evig!



Alt det du vet om e vinter'n som tappa dæ tom
Og natta som vet den har vunne.
Du har TV'n og tankan dæ sjøl og et rom
Og liv som har levd og forsvunne.

Du vet det e været som hold dæ førr narr,
Men du kjenn ingen ansikta i januar
Og du lengta mot lyset fra mørket om morran.
Og fra frosten som frys fast i såran

Joda du vet du har venna at du har det bra,
Men tengan e tøngre å bær på.
Du e ensom og hjelpelaust nordaførr da,
Det e langt inn te hjerta med klær på.

Du kunn ha gådd ut men korhen sku du gå,
Så håpa du heller at nå'n banka på
Jo det vet å bit fra sæ det landet vi lev i,
Han e lang vinter'n men ikke evig



Førr nu e det vår her i byen og gatan e bar
Det spire og gror i landet.
Og det gjør oss takknemlig førr det som vi har
Og vi trur på oss sjøl litegranne.

Det hende vi tell og med føle oss fri,
Vi vet vi e hjemme og her ska vi bli
Vi e sterk og kan ta ka som helst når det kommer,
Vi har sola og snart e det sommer

Halvdan Sivertsen



God helg, folkens!

(og om du lurer; bildet med den hjertelige steinen er tatt på Unstad i Lofoten, en vårdag for noen år siden. Vinterbildet er også fra Lofoten, utsikt fra huset der vi bodde. Bildet er tatt en dag sola hadde begynt å komme tilbake etter mørketida.)

torsdag 17. mars 2011

Trappetips?

Hvorfor setter man opp en bred finèrplate langs hele trappeoppgangen i begge etasjer?



Rett og slett mindre pent, spør du meg. Trolig er de satt på for å skjule etasjeskillere, men det kunne gjerne vært gjort på en litt mindre jalla måte. Gulnet treverk står ikke så høyt i kurs her i gården. Platene er dessuten ganske slitte, og vi grubler på gode løsninger for å gjøre dette til en hyggelig trappeløsning.
Gode forslag mottas med takk!

Master bedroom

Huset vårt går over tre etasjer, og det er to soverom og et bad i tredje etasje. Vi har valgt å gjøre det minste soverommet til voksensoverom, og også her har vi ønske om lyse farger.



Når tapeten ser slik ut, er det ikke mye stas. Litt slitt, kan du si. Vi vurderte å male veggene, helt til vi så dem på nært hold. Å tapetsere over var heller ingen god idè. Det hadde tydeligvis vært en god idé mange ganger før, og vi kunne følge historien bakover i grønt, lilla, burgunder og blått...
Så dermed ble det ferdigmalte panelplater på rommet. Strålende fornøyd, så langt. Lettvint og praktisk, og selvsagt helt i orden at de akkurat var på tilbud på Montér.



Ny parkett skal vi også legge. Det er utrolig mye som kan se fint ut på et salgsprospekt, og som ikke henger på greip når man kommer på kloss hold...
Dette er et "hjørne" av soverommet, og senga skal etterhvert inn her. Ikke store plassen, men heldigvis akkurat stort nok!

onsdag 16. mars 2011

Smugtitt

Liker du å smugtitte på halvferdige prosjekter? I så fall kan du ta en titt inn på badet vårt (det ene av de tre badene i huset!) Det er bare badet i tredje etasje som får en makeover nå, men det trengtes sannelig også.



Nå begynner det å ta form, selv om det mangler en del enda. Men dopapir har vi i alle fall, he he.

Det gamle gulvet er revet, og har fått varmekabler og fine fliser. (Ja, det er dyrt å lage nytt bad...)
På veggene har vi (les mannen i huset (Mr H.Andy) og svigerfar lagt våtromsplater. Vegghengt toalett sto på min ønskeliste, og jeg håper det er verd de ekstra kronene det kostet. Inne i venstre hjørne kommer dusjkabinett og i høyre hjørne blir det hylle eller skap til håndklær osv.

Rundt vinduet får man litt inntrykk av hvordan det var her før. Mørkebrunt var tingen ser det ut til. Nå står hvite lister for tur, både rundt vinduet og det nymalte taket.
Over vasken holder vi på å montere et speilskap, dørene har ikke kommet opp enda. Servantskapet er i hvit høyglans (ja, det er selvsagt fra IKEA) og det skal ikke være turkis inni selv om det ser slik ut. Vi har bare ikke fjerna dekkplasten enda. Og det skal to store skuffer inn i fronten.

Hørte forresten om noen som etter åtte år kom tilbake til en kjøkkenleverandør (som jeg etterhvert kjenner godt). De klagde på at det var litt "bobler" i overflaten på kjøkkenskapene. Det viste seg at de ikke hadde fjernet dekkplasten! Etter åtte år!! Jeg vet ikke hvordan det var da, men nå er de fleste av dekkplastene i turkis farge. Jeg ser for meg familien som bestiller nytt hvitt kjøkken, og i stedet får et turkis. De tenker kanskje "okey, det var litt annerledes, men vi får vel leve med det..." Så etter åtte år finner de altså ut at skapene er dekket med plast. (ja, det er faktisk mulig!)
Røsk og riv og svusj, så ble det nytt kjøkken på et par minutter."Uuups, vi har visst fått hvitt kjøkken!"
Snakker om rask kjøkkenfornying!

Det kan hende jeg ønsker meg nytt bad om åtte år, men jeg har ikke tenkt å leve med turkisfargen av den grunn.



Denne krana synes jeg var kul! Ikke helt vanlig, eller kanskje den er det?
Jeg gleder meg i alle fall til vi er helt ferdige og skal ta den og resten av badet i bruk!

tirsdag 15. mars 2011

Takknemlig og tankefull



Krisen i Japan er vel større enn noen av oss kan fatte. I alle fall er den større og verre enn jeg kan klare å ta inn og begripe. Mitt eget lille hverdagskaos med flytting, oppussing, sagflis og maling blir mindre enn en minimal dråpe i havet sammenlignet med den enorme katastrofen som rammer tusenvis på andre siden av kloden. Jeg føler meg maktesløs og tankefull...
Jeg ber og håper at de mange som lider skal få hjelp.


Og jeg kjenner på takknemlighet!
Takknemlighet over at jeg er så heldig å få bo i et trygt land, i gode omgivelser, med vakker natur og et samfunn som fungerer. Jeg er glad for at det sjelden er store naturkatastrofer i vårt område, og selv om det er mange ting vi kunne ønske var annerledes, så har vi det tross alt veldig, veldig godt i dette landet.

Bildene er tatt i vakre Ravnedalen i Kristiansand i høst.

Lev i dag!



Husk gårsdagen.
Drøm om morgendagen!

Men lev i dag!

Ønsker deg en super dag. Håper den blir velsigna god!

mandag 14. mars 2011

Gjett hvilket kjøkken!



Gjett hvilket kjøkken det blir i huset vårt? Ikke så vanskelig for dere som kjenner meg. Sikkert ingen bombe at det blir IKEA. Siden jeg jobber der, er jeg selvsagt hundreogtiprosent inhabil, men likevel: jeg synes løsningene er praktiske, frontene er fine, alternativene mange og prisene er konkurransedyktige. Det er jo et viktig moment for en sunnmøring som meg :-)
Viktig er det også at det går an å gjøre monteringen selv uten å gå i fistel.
Det var faktisk mye enklere enn jeg trodde å få montert skapdører og skuffer.

Vi tegna kjøkkenet sjøl (med IKEAs tegneprogram), fikk hjelp til finjusteringer og beregning av hengsler, lengder på benkeplate, sokkel osv. Så var det bare å plukke med seg alle delene, brette opp ermene og skru i vei!
Svoger David har tatt med seg dugnadssmilet, laservater og drill og blant annet hjulpet oss med ekstra forsterkninger i veggene når skapene skulle henges opp.
Blir så fint, atte!

Vel bekomme!



Jeg gleder meg veldig til å få ferdig kjøkkenet, men jeg gleder meg også veldig til måltider ute. Ser fram til varmere vårdager, sol og sommer, flotte fellesskap, koselig kveldsmat og sene sommerkvelder. Dette bildet er tatt i forbindelse med den store Matfestivalen i Lofoten (arrangeres i september hvert år). Bordet er dekket på Haukland, ei strand som for noen år siden ble kåret til Norges vakreste strand.
Er det ikke vakkert?
Men om borddekkingen i det daglige ikke er så flott, eller omgivelsene så spektakulære, så går det an å kose seg med god mat - ute eller inne. Og så kan vi selvsagt drømme litt om sommeren som kommer!

søndag 13. mars 2011

Lyse vegger


Veggene på kjøkkenet hadde vært med på mye rart. Mange ulike farger og tapeter kom til syne da vi begynte å rive. Her snakker vi herlig blanding...


Vi skal ha overskap som går helt til taket, og fliser mellom kjøkkenbenken og overskapene. På de andre veggene har vi lagt panel.


Etter kvistlakk og grunning ble det to strøk med fargen "Skandinavisk lys". En herlig nabo stilte på dugnad og malte kjøkkenet for oss. (Takk Fredrik, gode venner er gull verdt!)
I bakgrunnen er flere dugnadsfolk i gang med jobbing. Miniprinsessa og farfar er et skikkelig radarpar, og hadde etterhvert dreisen på montering av kjøkkenskapene.

Bli-ny-aksjon på kjøkkenet


Da vi skulle kjøpe huset fikk vi vite at det var et lyst og fint kjøkken i huset. Den påstanden kunne vi visst ta med en klype salt. Det er riktignok lyst, siden vi har to vinduer mot sør-vest. Kjekt!

Innredningen var sikkert 30 år gammel, og det var så vidt den hang sammen her og der. Innvendig var skapene malt i ulike farger. Kreativt, men ikke akkurat vakkert.


Dermed var det bare å gå løs med brekkjern og masse pågangsmot. Praktisk med besøk av en handy storedatter under røsk-og-riv-kampanjen. Gleder meg til å vise resultatet når vi blir ferdige.

Nytt hus



Ja, huset er i alle fall nytt for oss. Tomannsbolig i et borettslag i Kristiansand. Området her var tiltenkt HOPPBAKKE, men så viste det seg at det var for BRATT(!) Så da bygde de boliger her i stedet...
Så husene ligger bratt, men det er hyggelige omgivelser og vi gleder oss til å flytte inn og bli bedre kjent. Det ligger like ved flotte friområder og sjøen.
Huset er i god teknisk stand, men innvendig ønsker vi å ha det litt annerledes. Så nå er vi i full gang, og det er både morsomt og slitsomt. Både venner og familie har etterlyst bilder, så her kommer det noen oppdateringer på hvordan det går.

søndag 6. mars 2011

Velkommen


til min lille blogg!
Jeg lover ikke innlegg hver dag, men husk at hver dag er en sjelden gave!